Elektrik-Elektronik Mühendisliği - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı
Staj Durumu Var
Mezuniyet Unvanı Elektrik-Elektronik Mühendisi unvanıyla
ÖSYM Tipi SAY
Program İçeriği

TANITIM



 


Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi bünyesinde 2011 yılında kurulmuş olup eğitim-öğretime 2012-2013 öğretim yılında başlamıştır. Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü aşağıdaki 7 Anabilim Dalı (ABD) ile eğitim ve araştırma faaliyetlerini sürdürmektedir: 


 


Devreler ve Sistemler ABD


Elektrik Makineleri ABD 


Elektrik Tesisleri ABD


Elektronik ABD 


Elektromanyetik Alanlar ve Mikrodalga Tekniği ABD


Kontrol ve Kumanda ABD 


Telekomünikasyon ABD


 


Bölüm öğrencilerinin derslere ilişkin uygulamalarını gerçekleştirebilmeleri için 8 adet laboratuvar bulunmaktadır: 


 


Bilgisayar Laboratuvarı


Devreler ve Sistemler Laboratuvarı


Elektronik ve Ölçme Laboratuvarı 


Elektrik Makineleri Laboratuvarı


Güç Elektroniği Laboratuvarı


Otomatik Kontrol Laboratuvarı


Haberleşme Laboratuvarı


Mikrodalga ve Antenler Laboratuvarı


 


AMAÇ


 


Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünün amacı, alanında çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatılmış, uluslararası düzeyde rekabet edebilen, toplumun sorunlarına çözümler üretebilen, evrensel değerlere duyarlı, meslek ahlakını özümsemiş ve problem çözme yeteneğine sahip Elektrik-Elektronik Mühendisleri yetiştirmek, ayrıca ulusal ve uluslararası teknolojik gelişmeleri destekleyen bilimsel çalışmalar yapmaktır.


 


MİSYON 


 


Ulusal ve evrensel değerler ışığında, bilimsel yöntemleri bilen, kullanan, elde ettiği sonuçları yorumlayabilen, teknolojiyi etkin bir şekilde mesleği ile bütünleştiren, farklı disiplinleri bir araya getirerek tasarım yapabilen, kazanımlarını toplumsal ve endüstriyel faydaya dönüştürebilen Elektrik-Elektronik Mühendisleri yetiştirmektir. 


 


VİZYON 


 


Ulusal ve uluslararası açıdan yetkin ve kendine güvenen, bağımsız düşünce yeteneği ile donanmış, toplumsal sorumluluk bilincine sahip mühendisler yetiştiren, çağdaş eğitim ve araştırma stratejilerinin oluşturulması ve teknolojiye uygulanmasında Türkiye’ de ve Dünya’da yetkinliği kabul edilen bir bölüm olmaktır.


 


 


Bölüm Başkanı
Doç. Dr. Zafer DOĞAN
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Prof. Dr. Mahmut HEKİM
Tarihçe
Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi (bugünkü adıyla Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi) bünyesinde 2011 yılında kurulmuş olup eğitim-öğretime 2012-2013 öğretim yılında başlamıştır.
Kazanılan Derece
Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü, yükseköğretimde mühendislik alanında 240 AKTS kredilik birinci aşama derece sistemine tabidir. Program başarılı bir şekilde tamamlanıp, program yeterlilikleri sağlandığında Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanında lisans derecesine sahip olunur.
Kabul Koşulları
Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) ile öğrenci almaktadır. Yurtiçinde eşdeğer programlarda öğrenim gören öğrenciler yatay geçiş için başvuru yapabilir. Bölümümüze geçişi uygun olan önlisans mezunları Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile başvuruda bulunabilir.
Üst Kademeye Geçiş
Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’ne ait eğitim öğretim programını başarılı bir şekilde tamamlayan öğrenci kendi alanında veya bu alandan öğrenci kabul eden diğer alanlarda yüksek lisans ve doktora derecelerine başvuruda bulunabilir.
Mezuniyet Koşulları
Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde, ders değerlendirme sistemine göre yeterli notu alan öğrenciler derslerden başarılı olurlar. Öğrencinin mezun olabilmesi için 8 yarıyılda toplam 240 AKTS kredilik dersi başarması gerekir. Ayrıca, mezuniyet için öğrencinin en az 40 iş günü zorunlu stajını uygun görülen yerlerde yapmış olması gerekmektedir.
Mezun İstihdam Olanakları
Elektrik-Elektronik Mühendisliği Mezunları, ulusal veya uluslararası üniversiteler ve araştırma kuruluşlarında akademik ve bilimsel çalışmalarda bulunmakta, ulusal ve/veya uluslararası şirketlerde mühendislik, araştırma-geliştirme, işletme ve yöneticilik pozisyonlarında görev almaktadırlar.
Ölçme ve Değerlendirme
Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde, her dönemde her bir ders için ara sınav, final ve bütünleme sınavları uygulanmaktadır. Ara sınavın %40’ı final sınavının %60’ı alınarak toplamda 100 üzerinden 60 puan alan öğrenci dersi geçmiş sayılacaktır.



https://obs.gop.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=2001548