Türk Müziği - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı 15
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi ÖZEL YETENEK
Program İçeriği
Bölüm Başkanı
Doç. Dr. Gamze KÖPRÜLÜ YAZICI
Bölüm Başkanı
Doç. Dr. Gamze KÖPRÜLÜ YAZICI
Sekreter
Yüksekokul Sekreteri Erkut AKARSU
Tarihçe
Türk Müziği Bölümü, 2015 yılında akademik yapı içerisinde yerini almış ve aynı yıl içerisinde lisans programı açılarak eğitime başlanmıştır. Programın genişlemesi doğrultusunda, 2017-2018 eğitim-öğretim döneminde yüksek lisans programı ve 2021-2022 eğitim-öğretim döneminde doktora programı açılarak lisansüstü seviyede de eğitim-öğretim faaliyetleri yürütülmeye başlanmıştır. Bölüm, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde sağladığı eğitimle faaliyetine devam etmektedir..
Kazanılan Derece
Programdan mezun olanların sırasıyla Türk Müziği Bölümü lisans, yüksek lisans veya doktora mezunu unvanlarını alması öngörülmektedir.
Kabul Koşulları
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
2024 yılı TYT/Dönüştürülmüş TYT puan türünden Yüksek Öğretim Kurumu tarafından Özel Yetenek Sınavı için belirlenen minimum 150,000 baraj puanını almış olmak.
Engelli öğrenciler için 2024 yılı TYT/Dönüştürülmüş TYT puan türünden Yüksek Öğretim Kurumu tarafından Özel Yetenek Sınavı için belirlenen minimum 100,000 baraj puanını almış olmak.
Lise veya dengi okullar veya açık öğretim lisesinden 2023-2024 öğretim yılı veya daha önce mezun olmuş olmak.
Tek aşamadan oluşan sınavda, adaylar bireysel olarak sınav salonuna alınacaklardır.
Kesin kabul sınavında aday, çalgı veya ses alanında (seçmeli olarak) belirleyeceği yalnız bir alandan sınava girebilecektir. Adayların sınavdan başarılı sayılabilmeleri için en az 100 üzerinden 60 yetenek puanı almaları gerekmektedir.
Başarılı olup kayıt süresi içerisinde kayıt yaptırmayan adayların yerine başarı sıralamasına göre tarihleri ilan edilmiş olan yedek listeden öğrenci kayıtları yapılacaktır.

Üst Kademeye Geçiş
Türkiye'de lisans sonrası üst kademelere geçiş için öğrenciler, yüksek lisans veya doktora programlarına başvurabilirler. Başvuru sürecinde genellikle lisans derecesi, belirli not ortalamaları, dil ve ALES puanları gibi gereksinimler karşılanmalıdır. Kontenjanlar sınırlı olabilir ve başvuruların değerlendirilmesi rekabetçi bir sürece tabi tutulabilir. Yüksek lisans ve doktora programları için mülakatlar da yapılabilir ve adayların akademik yeterlilikleri değerlendirilir. Dil puanları, özellikle doktora programları için not asgari "55" olarak belirlenmiştir..
Mezuniyet Koşulları
Öğrencilerin Programdan mezun olabilmeleri için 150 kredi, 240 AKTS’lik ders almaları gerekmektedir.
Mezun İstihdam Olanakları
Programdan mezun olanlar, üniversitelerin devlet konservatuvarlarının ilgili bölümlerinde akademisyen olarak çalışabilecek, mezunlar edindikleri bilgi ve donanıma bağlı olarak, TRT ve Devlet Kültür Bakanlığına bağlı korolarda; şef, saz sanatçısı, ses sanatçısı, arşivci veya notist olarak iş imkânı bulabileceklerdir. Mezunlar, aynı zamanda, belirtilen istihdam alanları dışında özel ders eğitimciliği, kaset çalışmaları, sahne çalışmaları ve sanatla ilgili diğer çalışmaları da yapabileceklerdir.
Ölçme ve Değerlendirme
Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme şekli, o derse ait Ders Bilgi Paketi'nde ve program kılavuzunda ayrıntılı bir şekilde tanımlanmıştır



https://obs.gop.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?curSunit=2001217&lang=tr